2015. április 10., péntek

Spangenberg, SzG3


Amennyire nem szép város Kassel, a környékén annál több igen szép kis városka található. Ezek közül most Spangenbergbe látogatunk el. A városka igen tekintélyes multú, mivel az első említések már a VIII. században megtörténtek. A hesseni tartománygrófok egyik kedvenc tartózkodási helye volt, e miatt a város fölé magasodó hegyre vadászkastélyt is építtettek. A harmincéves háborút nem úszták meg pusztítás nélkül, de ugyanígy pusztított a II. VH. is a szőnyegbombázásaival. Bár ekkor a városnak le kellett volna teljesen égnie, az internet nem tér ki arra, hogy akkor hogyan maradt meg ennyi szép ház.
A város szerkezete hasonló a többi ilyen típusúéhoz. A város közepén áll a Városháza, közvetlenül mellette az evangélikus templom. A reformáció miatt a németeknél a legelterjedtebb vallás az evangélikus. A kocsit a városmag körül elhelyezett kis parkolók egyikében kell hagyni és innen könnyen be tudunk sétálni a szép részekre. A város megtekintése kb 1,5 órát vesz igénybe. Nem tudom, hogy nyáron mennyien vannak itt turisták, most gyakorlatilag senki. A fő közlekedési irányokból is kiesik, ide csak direkt lehet eljutni.

Ha tetszett, vagy hasznos volt a bejegyzés, kérlek jelöld meg a g+1-et (alul található)! Köszönöm!
Vissza a főoldalra (katalógus)
Ez itt egy hirdetés: professzionális angol és német nyelv oktatás Budapesten!
Klímaszerelés Budapesten és környékén

 a Városháza
  a Városháza
 az evangélikus templom
 az evangélikus templomHa tetszett, vagy hasznos volt a bejegyzés, kérlek jelöld meg a g+1-et (alul található)! Köszönöm!
Vissza a főoldalra (katalógus)
Ez itt egy hirdetés: professzionális angol és német nyelv oktatás Budapesten!
Klímaszerelés Budapesten és környékén

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése