2015. október 23., péntek

Lahr/Schw., SzG3


A múlt héten ismét Németországban voltam. Sajnos a sok munka miatt nem sok mindent tudtam megnézni, amit érdemes lett volna arra meg nem volt időm. Dél felé nézve balra a Fekete erdő volt található, jobbra pedig Franciaország, de egyikre sem tudtam a lábam rátenni (még ha csak jelképesen is). Így maradtak a közlekedési útvonalam mentén eső helyek, amelyek azért valljuk be, turisztikailag azért nem túl jelentősek. Maga a régió sem túl látványos. Akkor kezdjük a helyeket, amiket azért meg tudtam látogatni.
Lahr a Fekete erdő és a Rajna között található. Sajnos a történelem eléggé átvonult rajta, így nem túl sok régi épületet lehet benne találni. Amiket lefényképeztem, nagyjából annyi is van ott. A többi modern épület, a II. VH utáni időkből, különböző modern stílusokban. A maradvány műemlék épületek közül nagyon szép a Régi Városháza épülete, valamint a körülötte megtalálható néhány favázas ház. Ettől nem messze található a Storchenturm (Darutorony), ami a régi vár egyetlen maradványa. Ezeken kívül a belvárosban elszórva található még néhány szép favázas épület.
Teljesen véletlenül rábukkantam a Városi parkra, ami a Belvárostól nem messze az északi irányban található. Nagy előnye, hogy ott ingyen lehet parkolni. Sajnos belépő díj is van (ami városi parknál egy kissé szokatlan, hogy pénzt kérnek érte, valamint Lahr azért nem egy nagy turisztikai célpont), 2015-ben ez 2,50 Euró volt. A park körbe van kerítve, bemenni csak a pénztárnál lehet, kimenni pedig több forgóajtón lehet. A belépő díjnak és az őszi időszaknak köszönhetően csak úgy 3-an négyen voltunk a parkban, ami egyébként nagyon szép. Olyan, mint a Margitsziget, csak egy kicsit kicsiben. Van itt szökőkút, kis állatkert, kis üvegház, rózsakert, maga a park pedig olyan, mint egy kis botanikus kert. Jó lett volna egy kis napfény, mivel teljes őszi pompájában volt a park, napfényben a sok szín sokkal ragyogóbb lett volna, mint így. Lahr-ban van egy volt katonai repülőtér ami jelenleg kis magángépeket szolgál ki, valamint több express légi szállítási cég is használja. Ezt csak azért írtam le, mert az egyik bekötő út elején szobor formájában ki van állítva egy F104 Starfighter (érdekes, nem német, hanem kanadai változat), ezekből a németek is elég sokat használtak, ill. elhasználtak (magyarul lezuhant, az egyik "beceneve" özvegycsináló volt). Lahról nagyjából ennyit lehet írni.
P.s.: Lahr után a per jel mögötti Schw. a Schwarzwaldra utal, ami a Fekete erdő. Na ennyit láttam a Fekete erdőből!).

Ha tetszett, vagy hasznos volt a bejegyzés, kérlek jelöld meg a g+1-et (alul található)! Köszönöm!
Vissza a főoldalra (katalógus)
Ez itt egy hirdetés: professzionális angol és német nyelv oktatás Budapesten!
Klímaszerelés Budapesten és környékén

- a város:

a Szent Péter és Pál templom
a Darutorony
a Darutorony
a Darutoronya Régi Városháza
a Régi Városháza
a Régi Városháza

a Régi Városháza


a Schutter patak
a Schutter patak
F 104, Sarfigter

- a Városi park (Stadtpark):Bismarcj szobra
Ha tetszett, vagy hasznos volt a bejegyzés, kérlek jelöld meg a g+1-et (alul található)! Köszönöm!
Vissza a főoldalra (katalógus)
Ez itt egy hirdetés: professzionális angol és német nyelv oktatás Budapesten!
Klímaszerelés Budapesten és környékén

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése